G-Atletiek

  Hoe het allemaal begon...

  “Uit mijn persoonlijke ervaring met een zoon met een mentale beperking en het feit dat er in onze regio geen atletiekaanbod was voor mensen met een mentale beperking heb ik in april 2004 samen met Hermes Oostende een proefproject G-Atletiek opgestart.

  Na een super proefjaar met 4 atleten besloten we verder te gaan.  Op 1 juni 2006 werd onze G-werking als pilootproject voor West-Vlaanderen opgenomen door de Vlaamse regering in het prioriteitenbeleid van de gehandicaptensport. Na 6 jaar hadden we reeds 20 atleten en leerden we ze naast het lopen ook allemaal fietsen en zwemmen. Onze atleten namen deel aan sportkampen en sommigen trainden af en toe mee met de valide atleten.

  We namen reeds verschillende malen deel aan Special Olympics, waaronder ook de Special Olympics Europese Spelen dewelke in 2014 te Antwerpen plaatsvond. Als klap op de vuurpijl werd in 2015 één van onze atleten geselecteerd om deel te nemen aan de Special Olympics Zomer Wereldspelen te Los Angeles.

  Tevens zijn we ook van de partij tijdens het PK (Provinciaal Kampioenschap) cross, indoor en piste, het BK (Belgisch Kampioenschap) voor mensen met een beperking die jaarlijks doorgaat in het Koning Boudewijnstadion en zijn er niet te vergeten ook recreawedstrijden.

  In oktober 2014 kreeg onze werking een nieuwe wending en gingen we in zee met Houtland Atletiekclub (HAC) Torhout. Daar werd onze nieuwe roepnaam G-Team Achilles. We opteerden voor “Achilles”, omdat de achillespees een zwakke en kwetsbare pees van ons lichaam is, en ook deze kinderen zijn kwetsbaar in de maatschappij.”

  Christine Caron