Goud voor Ward, zilver voor Aurèle en brons voor Yorunn op B.K. in Brussel

Na een maandenlange inactiviteit stond dit atletiekweekend in teken van de Belgische kampioenschappen in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Het programma werd danig door elkaar geschud om aan de maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus te voldoen en ook toeschouwers werden geweerd uit het stadion.

Op zaterdag moesten volgens het nieuwe uurrooster 6 clubgenoten hun wedstrijd betwisten.

Op de 400m horden bij de dames kwamen 2 houtlandatletes aan de start. Nore Vandekerckhove startte er in de eerste reeks en liep in 1'04"74 slechts 1 tiende trager dan haar PR wat haar een 5de plaats opleverde. Even voordat vriend en profrenner Jonas Rickaert de Omloop van het Hageland op zijn naam wist te schrijven, liep Katrijn Boone naar een 3de plaats in de 3e reeks in 1'03"49.

Op de 800 bij de dames liep Amber Dawyndt door een verschroeiende laatste 100m naar een knappe 4de plaats in haar reeks in een nieuwe persoonlijke besttijd: 2'15"97.

Bij de mannen hadden we 2 deelnemers op de 800m. In reeks 3 kwam Aurèle Vandeputte aan de start met als doel een plaats in de finale behalen. Hij deed dit met verve door als 2de te eindigen in zijn reeks in 1'51"36.

Mathias Sanctorum had wat tegenslag met de reeksindeling en alhoewel hij als 2de eindigde in zijn reeks kon hij met zijn 1'55"94 toch geen finaleplaats binnenhalen.

Onder normale omstandigheden moest Raf D'Hoore om 19u zijn reeks van de 1500m betwisten. Maar de weergoden beslisten daar anders over. Tijdens de reeksen van de 200m even voordien was een hels onweer losgebarsten dat de piste blank had gezet. Daarop werd beslist om de 1500m uit te stellen tot zondagavond.

Dag 2 van de kampioenschappen startte voor onze atleten met de reeksen van de 100m bij de dames. Daarin aan de start in reeks 2: Rani Vincke. Ze eindigde er knap 2e in 12"01 en hielp zichzelf daarmee aan een finaleplaats. Later tegen de middag verbeterde Rani haar PR en de tijd uit de reeksen gevoelig en de 11"76 was meteen goed voor een 6de plaats.

Ook nog even voor de middag stond de finale van de 800m bij de mannen gepland. Aurèle Vandeputte kwam er aan de start met hoge verwachtingen die hij na 2 baanrondes ook inloste. Hij behaalde een knappe zilveren medaille in 1'50"35.

Jolijn Verhaeghe mocht op deze kampioenschappen zelfs dubbelen. Ze deed er immers mee aan het hinkstapspringen en het verspringen. In het hinkstapspringen werd ze 10e met 10m74 maar het verspringen ging haar deze keer beter af. Met 5m53, een nieuw persoonlijk record kon ze een mooie 6de plaats bemachtigen.

Tussen ver en hinkstap was het de beurt aan Yorunn Ligneel in het hoogspringen. Met een ruime sprong over 1m74 (ook een nieuw PR) kon Yorunn de hand leggen op de derde paats en de daarbij horende bronzen medaille.

Van het werpfront was er minder goed nieuws. Tyra Steur bleef met 37m16 in het discuswerpen ondermaats en kreeg als 9e zelfs geen 3 extra beurten en ook Maité Beernaert, herstellende van een stressfractuur en zo uitgeweken naar kogel, stootte met 11m44 onder haar mogelijkheden en werd 8ste.

Maar het venijn zat nog maar eens in de staart. De gebroeders D'hoore moesten nog de piste op. Na terug helse onweersbuien was er zeker voldoende zuurstof in de lucht en Ward D'hoore profiteerde daar optimaal van op de 5000m. Nadat ze eerst met een trio afgezonderd geraakten, kon Ward zonder pardon naar de Belgische titel snellen in 14'08"92. Even later mocht hij met brede glimlach zijn gouden medaille als Belgisch kampioen in ontvangst nemen.

Broer Raf D'hoore zag op zaterdag zijn wedstrijd door het slechte weer geannuleerd en moest dus als laatste zijn wedstrijd afwerken. Startend in de eerste reeks van de 1500m legde hij beslag op een 7de plaats in 4'08"11.

In een kampioenschap dat geteisterd werd door wolkbreuken, bliksemschichten, corona-maatregelen, lege tribunes, niet-werkende scoreborden en haperende live-results kunnen we als club toch tevreden terugkijken op deze tweedaagse.