Lotte Declerck is Belgisch kampioen hamerslingeren, Jens Keerman en Inez Dewulf halen zilver

Terwijl in Oordegem de regen met bakken uit de hemel viel, hielden ze het op het B.K. hamerslingeren in Mol wel droog. Dit resulteerde in enkele zeer mooie prestaties met als uitschieter de Belgische scholierentitel voor Lotte Declerck

In tegenstelling tot vorig jaar kon Lotte de zenuwen goed de baas en slingerde de 3kg wegende hamer naar een nieuw persoonlijk record. Haar 48m06 was ruim voldoende om zich even later voor een eerste keer tot Belgisch kampioen te laten huldigen. 

Eerder op de voormiddag won Jens Keerman al zilver bij de cadetten jongens, ook hij deed dit met een nieuw persoonlijk record. Jens, die pas deze zomer is gestart met de hamertrainingen, verbeterde er zich met 9m(!) tot 34m31.

Ook Inez Dewulf kon een plekje op het podium versieren, maar dan bij de junioren dames. Alhoewel zij geen nieuw PR kon werpen, won Inez toch knap zilver door de 4kg zware hamer 45m47 ver te slingeren.

Bij de beloften hadden we zowel bij de dames als bij de heren een deelnemer. Een podium halen was voor hen niet direct binnen bereik maar toch leverden beiden een sterke prestatie af. Delphine Seynaeve die pas na de examens van juni de trainingen hervatte, lukte in haar doelstelling om de 40m-kaap te ronden. Met 43m71 haalde ze een mooie 5e plaats. 

Dylan Volckaert timmert traag maar gestaag aan zijn opmars. Ook voor hem was de 40m-grens een objectief want nog nooit eerder met de 7kg zware hamer lukte hij deze afstand. Dylan wierp er een zeer knappe wedstrijd, jammer dat hij 6 luttele centimeter tekort kwam om de kaap van de 40m te ronden. Zijn nieuw PR (39m94) was uiteindelijk goed voor een 6e plaats.