Visie

G-Team Achilles wil jongeren met een mentale beperking een duurzaam aanbod bieden.

Jongeren die in de reguliere sportclubs het trainings- of competitieniveau niet aankunnen willen we de kans geven om met gelijken in groep te trainen, zich uit te leven en te kunnen meten met elkaar. Door bij een sportclub te horen en met andere atleten samen te trainen verhoogt dit hun zelfvertrouwen.

Onze trainingen zijn niet ter vervanging van kiné, andere therapeutische sessies of bezigheidstherapie: we willen meer bieden dan louter bezigheid. Door aandacht te schenken aan veel variatie en gebruik te maken van kleine hulpmiddelen leren we geleidelijk de verschillende atletiekdisciplines aan en dit elk op zijn of haar niveau.

We bieden hen training op maat aan, waar uithouding, snelheid, vormspanning, coördinatie, kracht, sprongkracht, lenigheid en techniek aan bod komen. Via de trainingen werken we aan doorzettings- en uithoudingsvermogen, iets wat deze jongeren in onze maatschappij meer dan de anderen zullen nodig hebben.

We dragen de samenwerking van de atleten hoog in het vaandel en zien erop toe dat ze steeds zorg dragen voor elkaar. Ook bieden we de competitieve jongeren de kans om zich te meten met anderen. Waar mogelijk streven we naar integratie met de andere atleten van de club.

We bieden ook continuïteit aan : wekelijks, alsook tijdens de vakantieperiodes, het hele jaar door wordt training gegeven.