Vlaams Goud voor Timon, Yorunn, Norah en Tibe, brons voor Jens

Nadat de Vlaamse kampioenschappen die normaal voorzien werden voor 15 augustus eerst werden geannuleerd, besliste men in de VAL toch nog om deze wedstrijd te laten doorgaan. Hiervoor werd het weekend van 12 en 13 september gekozen met op zaterdag de scholieren en op zondag de cadetten. 

In een door de corona-maatregelen bijna leeg en sfeerloos stadion in Heusden-Zolder, presteerden onze atleten voortreffelijk. Zowel op zateradg als op zondag mochten er 2 Vlaamse titels gevierd worden. Op zondag kwam daar dan nog een bronzen medaille bij. Naast deze rijke medailleoogst werden er nog heel wat 4de plaatsen en knappe persoonlijke prestaties genoteerd.

Op zaterdag was het dus de beurt aan de scholieren voor hun Vlaamse titelstrijd. In het hoogspringen wist Yorunn Ligneel de winst naar zich toe te trekken met een sprong over 1m66. Op de 400m horden kon Timon Ingelbrecht met een nieuw persoonlijk en clubrecord zijn wedstrijd als winnaar afsluiten in 55"33. Naast Timon nam ook Simon Dekoninck deel aan deze 400m horden wedstrijd. Simon eindigde er in 58"95 op een 4de plaats. Een plaats die ook Jolijn Verhaeghe tot twee maal toe te beurt viel. Zowel in het verspringen met 5m44 als in het hinkstapspringen (10m76) eindigde Jolijn net naast het podium.

Op zondag trokken dan 4 cadetten naar het atleteiekstadion De Veen in Heusden-Zolder en ook bij de cadetten werden 2 clubgenoten Vlaams kampioen. Norah De Bruycker won er het polsstokspringen met een beste van 2m90 en Tibe Delaere was er de beste hoogspringer met 1m82. Jens Keerman verraste met een eerste +40m worp (40m59) vriend en vijand en legde zo beslag op een bronzen stek nadat hij eerder met 11m17 op een 10e plaats eindigde in het kogelstoten. In dezelfde wedstrijd met de kogel eindigde Tibe Delaere op een 4de plaats met een persoonlijke beste van 12m83. Eenzelfde paats was er voor Norah De Bruycker in het verspringen waar ze 5m11 als beste prestatieliet optekenen. Wout Godderis haalde met de speer met 35m13 als 8ste de verhoopte finaleplaats, iets wat hij even later met de discus net niet kon hernemen. Met de discus werd hij immers 9e met 32m37.